Фонд «зелених» інвестицій в Україні

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження працює над створенням українського Фонду «зелених» інвестицій, який буде співфінансувати будівництво об'єктів альтернативної енергетики.

Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук (hromadske.ua)

За його словами, робота над створенням фонду вже почалась. До неї долучилися представники фінських донорських організацій, зокрема Північної корпорації з фінансування довкілля (NEFCO).

«Саме завдяки активному співробітництву засновано та вже працює Фінсько-український трастовий фонд, що фінансує підготовку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для «зелених» проєктів», — повідомив Савчук.

Завданням Фонду «зелених» інвестицій в Україні має стати співфінансування «зелених» об'єктів, зокрема електростанцій, що працюють на альтернативних джерелах енергії. Також фонд буде усувати бар'єри, які не дозволяють реалізовувати «зелені» інвестиції в Україні, зокрема — відсутність застави для кредитів у банках.

Як вже писали раніше, що за останні 3 місяці українці встановили три тисячі сонячних електростанцій (!).

Водночас протягом 2019 року в альтернативну енергетику України планують залучити  4 мільярди євро інвестицій.

За підсумками 2 кварталу 2019 року кількість «зелених» електростанцій, які запустили в Україні, зросла у 6 (!) разів порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Загальна потужність електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах в Україні наразі складає 3,63 ГВт, з яких 2,6 — сонячні електростанції.

Зазначимо, що протягом першого кварталу 2019 року Україна ввела в експлуатацію 862 МВт СЕС — це на 16% більше, ніж за весь 2018 рік.

Тож, встановлюйте фотоелектричні модулі Vitovolt від Viessmann та подбаймо про енергонезалежне майбутнє разом!