Електричний котел Vitotron 100

Не так давно компанія Viessmann розширила свою Програму поставок і Ви всі встигли помітити у нашій програмі електричний котел Vitotron 100. Тож про його особливості і переваги поговоримо у данній статті.

Опалення електричним котлом Vitotron 100

Електричні котли чудово підходять для обігріву будинків, які знаходяться далеко від газової мережі. Вони є ідеальним рішенням в енергозберігаючому будівництві.Електричні котли - сучасне, комфортне, безпечне та екологічне джерело тепла. Це невеликі пристрої з естетичним виглядом, які можна легко встановити практично в будь-якому місці.

Опалення електричним котлом:

  • простота монтажу
  • безпека – відсутність димових газів
  • комфортне обслуговування 
  • взаємодія з іншими джерелами тепла і фотоелектричною установкою.

Легкий монтаж і управління работою котла

Установка котла Vitotron 100 обходиться недорого і не вимагає підключення до газової системи, проведення димовідведення, котельні або приміщення для зберігання палива. Для роботи пристрою досить мати можливість підключення до електричної мережі. Високий тепловий комфорт і відсутність потреби в обслуговуванні цього котла забезпечуються погодозалежним управлінням (тип VMN3). При ефективності котла на рівні 99,4% (дійсна ефективність) він гарантує енергозберігаючу експлуатацію опалювальної системи.

Безпроблемна взаємодія 

Електричний котел Vitotron 100 може виконувати функцію головного нагрівального пристрою в будинку або допомагати опалювати будинок, в якому головним джерелом тепла є твердопаливний котел або камін. Зберігаючи низькі експлуатаційні витрати, Vitotron 100 забезпечує високий комфорт використання і гарантує, що під час відсутності мешканців будинку буде підтримуватися температура, що дозволяє уникнути замерзання опалювальної системи будівлі.

Котел Vitotron 100 з використанням модулів опалювальних контурів може взаємодіяти з буферним резервуаром системи опалення. Такий тип системи опалення завдяки акумуляції тепла в період низьких тарифів на енергію забезпечує ще більш низьку вартість опалення.

Vitotron 100 може використовуватися з будь-якими типами систем опалення та ємнісних водонагрівачів. Котел обладнаний мембранним баком місткістю 5 літрів і необхідною захисною арматурою. При комбінації котла з ємнісним водонагрівачем можливе регулювання температури води і включення циркуляційного насоса згідно налаштованими добовими і тижневими програмами.

Накопичувальна система опалення

Використання електричного котла з буферним резервуаром для накопичення тепла забезпечує комфортне і недороге опалення при відносно невисоких капіталовкладеннях. Використовуючи нічний тариф та буферну ємність опалення, можна значно знизити вартість електричного опалення. Автоматика котла забезпечує взаємодію пристрою з, наприклад, фотоелектричною установкою. Завдяки цьому котел Vitotron 100 може працювати з ще меншими витратами, в першу чергу використовуючи безкоштовну електричну енергію, отриману з енергії сонячного випромінювання. Об'єднання переваг накопичення тепла і безкоштовного виробництва енергії за допомогою фотоелектричної установки забезпечує низьку вартість опалення будинку.

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ Vitotron 100

  • Панель управління забезпечує регулювання температури води в системі опалення в діапазоні від 20 до 85°C
  • Автоматичне модулювання потужності нагрівальних елекментів в залежності від актуальної потреби в теплі
  • Котел може взаємодіяти з будь-якими системами опалення і водонагрівачами
  • Погодозалежний контролер завдяки автоматичній реакції на зміни зовнішньої температури забезпечує максимально енергозберігаючу експлуатацію котла
  • Контролер дозволяє запрограмувати температуру в опалювальних приміщеннях в добовому або тижневому циклі
  • Можлива взаємодія з твердопаливним котлом, каміном або фотоелектричною установкою.