Система ViCare Smart Climate

Застосування компонентів системи ViCare Smart Climate дозволяє управляти температурою повітря окремих приміщень за допомогою інтуїтивно зрозумілого додатку ViCare на смартфоні або планшеті. Компоненти розумного клімату легко інтегруються в існуючі системи опалення і швидко монтуються.

У радіаторної системи опалення покімнатного регулювання температури здійснюється за допомогою розумних термоголовок ViCare Radiator Thermostat Valve. Встановити прилад дуже просто: в комплекті до кожного йдуть 4 адаптера під найпоширеніші вентильні вставки. Щоб зв'язати аксесуар з додатком ViCare, досить відсканувати QR-код на корпусі термоголовки. У кожній з них три температурних датчика - за умови, що в кімнаті один радіатор, ніякі додаткові прилади для контролю не потрібні.

За допомогою Thermostat Valve також легко створюються опалювальні зони і з декількома радіаторами. Наприклад, у великій вітальні три батареї. Досить встановити на них розумні термоголовки і додати на стіну бездротовий кліматичний датчик на висоті 1,5 метра від підлоги, в місці, захищеному від попадання прямих сонячних променів. Для управління температурою такої кімнати користувач в додатку ViCare буквально в кілька кліків створює зону вітальні, додає в неї три термомоголовки і датчик. Команди на зміну температури прилади будуть виконувати синхронно.

Система ViCare Smart Climate настільки розумна, що «розуміє», коли в будинку відкриваються вікна для провітрювання: при виявленні потоку холодного повітря, термоголовка відправляє сигнал на модуль управління Vitoconnect, зв'язаний з котлом. Протягом 30 хвилин система не робить ніяких дій, припускаючи, що стулки можуть бути відкриті для провітрювання. У традиційному варіанті котел починає негайно підвищувати температуру, щоб компенсувати приплив холодного повітря, зводячи нанівець всі зусилля провітрювання приміщення.

Якщо система опалення, крім радіаторів передбачає теплі підлоги, в ViCare Smart Climate включаються інтелектуальні розподільники Floor thermostat.Один такий розподільник забезпечує регулювання температури до 6 зон нагріву або умовних кімнат. На кожну зону можна підключити 3 приводи. Таким чином, на один розподільник приєднується до 18 контурів теплої підлоги для шести приміщень. І в кожному з них можливо індивідуально регулювати температуру.

Інтелектуальним центром системи розумного клімату є модуль Vitoconnect Opto 2 - невеликий гаджет розміром трохи більше долоні. Він здатний управляти температурою в приміщеннях,  будучи приєднаним до опалювального котла Viessmann з інтерфейсом OptoLink, так і без з'єднання з теплогенератором.

У першому випадку модуль підключається до контролера - опція доступна для будь-якого котла Viessmann з погодозалежним контролером Vitotronic не пізніше 2004 року випуску. У нових Vitodens 200-W тип B2HF і 222-F тип B2SF, випущених в 2020 році, модуль вбудований. У цьому варіанті підключення Vitoconnect не просто керує температурою в приміщеннях, а й впливає на управління котлом даними опалювальними контурами, орієнтуючись на положення сервоприводів термоголовок. Власник обладнання також може змінювати на котлі налаштування бажаної температури повітря приміщень, довільно задавати часові програми опалення та ГВП, а також контролювати роботу котла і оперативно отримувати повідомлення в разі виникнення нештатних ситуацій.

Якщо система розумного клімату працює без зв'язку з котлом - наприклад, немає можливості приєднати її до контролера обладнання стороннього виробництва - модуль Vitoconnect Opto 2 забезпечить управління виключно температурою в кімнатах. Регулювати роботу теплогенератора він не зможе.

Масштаб системи ViCare Smart Climate:

максимальна кількість кімнат - 20;
максимальна кількість внутрішньопідлогових термостатів на об'єкті - 6;
максимальна кількість пристроїв в одній зоні - 20;
максимальна кількість компонентів в одній системі (включаючи термоголовки, датчики, теромстати, репітори) - 64.