Чому сонячна енергетика — це добре для довкілля? Фотоелектричні модулі від Viessmann

Більше про те, чому ви маєте замислитись над установленням сонячних панелей уже зараз

Рік у рік ми можемо спостерігати, як змінюється наш клімат: наприклад, тануть льодовики в Антарктиці, збільшується кількість повеней та ураганів тощо. Усе це негативно позначається на стані навколишнього середовища. Звісно, зупинити цей процес майже неможливо. Проте можна вповільнити різку зміну клімату. Допоможе нам у цьому поновна енергетика, передусім сонячна - фотоелектричні модулі Vitovolt від Viessmann.

Відтоді, як було винайдено перший фотоелемент, що використовується в сонячних панелях, минуло понад 135 років. У 1883 році американський винахідник Чарлз Фріттс покрив напівпровідниковий матеріал селен дуже тонким шаром золота. Як наслідок, такий фотоелемент почав виробляти поновну електроенергію. Тоді сонячна енергетика почала свій розвиток на рівні з іншими видами генерування електроенергії. У той час станції, що працювали на викопних видах палива, мали більшу популярність, бо вартість електроенергії, яку вони виробляли, була дуже низькою.Ситуація змінилася з удосконаленням технології виробництва сонячних панелей. Від 1954 року їх почали виробляти не із селену, а з кремнію. Це збільшило їхній коефіцієнт корисної дії (ККД) в чотири рази — до 4% (сучасні мають ККД понад 16-19%). Першими ці переваги помітили космічні відомства, які продемонстрували можливості сонячної енергетики. Адже в космосі, як виявилося, цей варіант одержання електроенергії — найкращий і беззаперечний лідер за всіма показниками.

Таким чином, було доведено, що можна обійтися без паливних корисних копалин. Як ми вже згадували, зараз змінюється клімат усієї планети. Передусім це відбувається через збільшення викидів вуглекислого газу внаслідок роботи електростанцій на викопних видах палива, промислових підприємств тощо.

Наш внесок у зміну клімату відомий як «вуглецевий слід» (carbon footprint), тобто кількість парникових газів, які виробляються через діяльність людини. Цю величину вимірюють у тисячах тонн вуглекислого газу. Наприклад, сонячна станція потужністю 2 МВт може скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу на 2,7 тис. тонн щороку. Не кажучи вже про великі промислові сонячні електростанції. Таким чином ми можемо вповільнити зміну клімату й зберегти нашу планету.

Отже, сонячна енергетика сприяє охороні навколишнього середовища, бо вона:

  • Екологічна,
  • Не утворюються шкідливі парникові гази,
  • Доступна,
  • Невичерпна.

Особисто переконатись в цьому Ви можете, встановивши фотоелектричні модулі Vitovolt.

Фотоелектричні модулі Vitovolt від Viessmann гарантують ефективне перетворення сонячної енергії в електричну, а також забезпечують Вам отримання абсолютно безкоштовної електроенергії, а з цим і більшу незалежність від традиційних енергомереж. Сонячна енергія абсолютно безкоштовна! Модулі Vitovolt виробляють електричну енергію у вигляді постійного електричного струму. Програма поставок включає в себе монокристалічні модулі в дизайні чорного кольору Vitovolt 300 серії Мххx та полікристалічні модулі потужністю Vitovolt 300 серії Рххx. При поставці всі модулі мають виключно «позитивний» допуск потужності. Це означає, що кожен модуль має більшу потужність приблизно на 5 Wp. Одиниця виміру Вт пік вказує, що це потужність модуля при інсоляції 1000 Вт / м² (це ясний безхмарний день) і температурі модуля + 25 ° С. Потужність модуля змінюється в залежності від рівня інсоляції і від температури.

Модулі Viessmann PV включені в стандартну комплектацію, оснащені обхідними діодами. Байпасні діоди продовжують проводити струм у модулі, навіть якщо його частини затіненні, вони додатково захищають комірки і від збільшення сонячної енергії, якщо це відбувається протягом дня.

В модулях Vitovolt застосовується нова технологія 5ВВ, замість 4 шин, тепер 5. Збільшена продуктивність при високих температурах. Завдяки збільшенню кількості шин знижується навантаження на кремнієву комірку, наприклад, при вітровому або сніжному впливі, ударах. За рахунок цього вдається уникнути мікротріщин. Зменшення відстані між шинами в 5BB-комірках скорочує шлях, який проходять електрони в кремнії, і зменшує залежність потужності від температури фотомодуля.

Модулі типу M (монокристалічні) мають раму чорного кольору, чорні фотоелементи і чорну захисну плівку. Як результат – модулі мають не тільки високу потужність та ефективність, а і привабливий дизайн, який можна використовувати в будівельній архітектурі.
Модуль складається з алюмінієвої рами та основи, на якій закріплені кремнієві фотоелектричні елементи в подвійні полімерній плівці. Основа знизу закрита стійкою до погодних умов захисною плівкою. Кремнієві фотоелементи захищені ламінованим склом і спеціальною ламінованою плівкою – для максимального зовнішнього захисту від погодних умов. Модулі мають невелику вагу, завдяки чому зручні під час монтажу.
Фотогальванічне обладнання виробництва Viessmann пропонує вам компоненти, розраховані на роботу в єдиному комплексі: фотогальванічні модулі, перетворювачі струму, монтажні системи, а також акумулятори електроенергії та теплові насоси для підвищення ефективності використання власної електрики.

Високі вимоги до якості наших електрогенераторних систем забезпечують їхню економічність та довговічність.
Акумуляторні системи Viessmann, що слугують для накопичення виробленої електроенергії, підвищують рівень власного споживання, а отже, й ефективність фотогальванічних систем. Коли власне господарство не потребує електроенергії, система заряджає акумулятор. Потреба з'являється, наприклад коли включаються електроприлади, ця енергія використовується. Якщо акумулятор заряджений, а жоден з підключених пристроїв не потребує енергії – вона передається в публічну мережу, й за це нараховується відшкодування, відповідно до чинного законодавства ("зелений тариф").

Отже, дбаючи про свою енергонезалежність та майбутні покоління, Ви цілком можете покластись на Viessmann і фотоелектричні модулі Vitovolt тому чудовий приклад.

При виникненні запитань Ви завжди можете звернутись до наших фахівців!